Workshop Toekomstkijken 11 maart & KinderTrendrede 14 april

Ben jij tussen de 9 en 13 jaar oud? Dan mag je je opgeven voor de KinderTrendrede!

De KinderTrendrede lijkt op de Troonrede. Je weet wel, de derde dinsdag in september, waarop de koning vanaf zijn troon de plannen van de regering vertelt. Bij de KinderTrendrede vertellen kinderen ieder jaar aan de wethouder hoe Breda eruit moet zien en hoe zij het liefst in Breda willen leven. Natuurlijk ook heel plechtig en vanaf een mooie troon.

We vinden het namelijk heel belangrijk dat kinderen en jongeren in Breda meepraten, meedoen en mee beslissen over hun leven en de toekomst van de stad. Logisch toch, jullie zíjn de toekomst!

Denk je dat de wethouder naar de KinderTrendrede luistert? Nou en of! Gemeente Breda deelt tegenwoordig kinderlintjes uit aan drie kinderen voor hun toffe acties voor de stad. En dat was precies advies nummer 9 in de eerste KinderTrendrede

 “Deel prijzen uit aan Bredanaars die iets goeds hebben gedaan”

De KinderTrendrede wordt ieder jaar in april gehouden. Als je tussen de 9 en 13 jaar bent kun je je ervoor opgeven. Misschien heb je een passie voor de natuur, techniek of maak je je druk over veiligheid of discriminatie? Laat je horen in de KinderTrendrede! Ook als je nog niet echt een passie hebt, en alles wel interessant vindt mag je je zeker opgeven!

Als je wordt uitgekozen word je uitgenodigd voor de toffe workshop die we houden op

woensdagmiddag 11 maart van 13.30 tot 17.00

Die wordt gegeven door iemand die toekomstlessen maakt en een echte trendwatcher, zeg maar iemand die in de toekomst kan kijken. De workshop is ook de eerste voorbereiding voor de voordracht van de KinderTrendrede.

Ben je nieuwsgierig? Meld je dan aan! Stuur een mailtje naar stefanievermeulen@pakhuisb.nl  (En vergeet het niet aan je vader of moeder te vragen hè!)