Over PakhuisB

PakhuisB is een broedplaats in Breda waar mensen met elkaar werken aan een slimme, groene en gezonde stad. We jagen aan en verbinden mensen die slimme, nieuwe oplossingen zoeken of juist hebben. Dat kan allebei. Waar het om gaat is dat we meer met elkaar doen. Want slimme ideeën ontstaan vaak vanuit een nieuwe collectieve intelligentie. Met elkaar brengen we de stad verder in beweging.

Klinkt mooi allemaal. Maar wat doen jullie nu precies?

 • We organiseren brainstorms, co-creaties, festivals, filmavonden, discussies en dialogen.
 • We geven de veranderaars, de movers and shakers een podium in onze blogs, video’s en live uitzendingen.
 • We jagen nieuwe ideeën, plannen en projecten aan die de stad verder in beweging brengen. We helpen je stappen te zetten in je project en stappen er zelf ook in mee. Zo lang en veel als we nodig zijn en het nodig vinden.
 • We doen kennis en inspiratie op door zelf door het land in te trekken en veranderaars te ontmoeten.

Door continu en steeds de vooruitgang aan te jagen en in de schijnwerpers te zetten, brengen we de transitie verder in beweging.

Voel je jezelf een veranderaar? Heb je een idee? Of borrelt er iets in je, maar je weet nog niet wat precies? Kom langs! Je vindt ons op dinsdag, woensdag en donderdag bij Nieuwe Veste in de Molenstraat. We zitten achter het leescafé, in de Regentenkamer. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar.

Initiatiefnemers

 • Menno de Lange
  Menno de Lange Netwerker

  Verbinder, kanteling & transitie , Bottum-Up, Ondernemer, Stadsmaker, Droomwonen Zelfbouw, mobiliteit/parkeren en dat alles met een beetje Mkracht!

 • Kees Berg
  Kees Berg Stagiair

  Kees Berg is student Business Administration and Management aan de Avans Hogeschool. Hij zoekt voor PakhuisB naar een verdienmodel dat past bij deze social enterprise, waar het naast geld ook draait om maatschappelijke, natuurlijke en menselijke waarden.

 • Stefanie Vermeulen Dwarsligger

  Journalist en producent. Waar iedereen naar rechts kijkt, kijkt Stefanie juist naar links. Want daar ziet ze vaak mensen die de moed hebben om de wereld mooier en gezonder te maken. Dat werkt aanstekelijk, dus zet ze in haar crossmediale verhalen juist deze veranderaars in de schijnwerpers.

 • Esther Ruiten
  Esther Ruiten Ont-moeter

  Mensen verbinden, inspireren en motiveren om in beweging te komen. Op weg naar een samenleving waarvan je blij en gelukkig wordt. Be the change you want to be: aanzetten tot doen, je eigen geluk neerzetten door bewustwording en zelf actie ondernemen. Daar word ik blij van, daar krijg ik energie van, daar zet ik me voor in! 

 • Menno van Rosmalen Ont-dekker

  Studeerde Sociale Innovatie en was al tijdens zijn studie actief als organisator van de Tegenlicht Meet-Ups. Is veelal op de voorgrond aanwezig, of dat nu als facilitator, presentator of twijfelachtige ukelele-speler is. Werkt bij BRAM en is initiatiefnemer van ambTV.

 • Derk Hueting Ont-wikkelaar

  Duurzame ontwikkeling, circulaire economie, kracht van de lokale gemeenschap, bouwer van toekomstbeelden, verbinder, inspirator, dwarsdenker en –doener, coach, ondernemer, Breda DuurSaam, PakhuisB, BOnDS, Zonnebank Breda, A16 Wind(t), de Parel (Circulair Geld), VPRO Tegenlicht Meet Up, Nederland Kantelt, Theory U, Ubuntu.

Nieuwe economie

In de nieuwe economie zit de winst in sociale, menselijke, natuurlijke en intellectuele waarden. En uiteraard, ook in geld.

Duurzame stad

Een duurzame stad is groen, schoon en heeft frisse lucht. Ze is in balans en draait circulair.

Nieuw organiseren

Nieuwe organisaties zijn menselijk, verbonden en organisch. Iedereen snapt en steunt de spelregels.

Stad als community

In de stad van morgen wonen mensen die lekker in hun vel zitten. Iedereen hoort erbij.