Over PakhuisB

PakhuisB is initiator, katalysator en verbindingspunt. Een hub in het centrum van Breda waar je de stad van morgen kunt MeeMaken.

We jagen aan en verbinden mensen die slimme, nieuwe oplossingen zoeken of juist hebben. Dat kan allebei. Waar het om gaat is dat we meer met elkaar doen. Want slimme ideeën ontstaan vaak vanuit een nieuwe collectieve intelligentie. Met elkaar brengen we de stad verder in beweging.

PakhuisB organiseert, onderzoekt en ontwikkelt. De projecten dragen bij aan een nieuwe economie met de stad als community, door duurzaam en anders te organiseren. Programma’s en produkten die daaruit voortkomen worden ingezet en afgezet binnen de stad, provincie en ook daarbuiten. Door ons uitgebreide netwerk en continue gesprekken met bewoners en actieve stadsmakers halen we veel op uit stad en provincie, aanleiding voor ons om betrokken partijen in beweging te brengen.

Projecten en programma’s; KinderTrendrede, StadvanStraks krant en films, duurzaamheidsplatform GroenPlein, VPRO’s Tegenlicht MeetUp, Zet de knop om Onderzoek naar Energie-armoede, Bak met Energie, AutodelenBreda, Kennis & ervarings tool Brabantse energiecoöperaties, Festival van de Democratie.

Benieuwd naar onze produkten? Of wil je het ook anders aanpakken? Op zijn Pakhuis? Als in, durven en doen? Met én voor elkaar, met gezond verstand, ver van ingewikkelde processen, hiërarchie en oeverloos rondjes draaien? (echt, daar word je duizelig van!)

Mail, bel, app, of facebook ons. Of kom langs!

 

Nieuwe economie

In de nieuwe economie zit de winst in sociale, menselijke, natuurlijke en intellectuele waarden. En uiteraard, ook in geld.

Duurzame stad

Een duurzame stad is groen, schoon en heeft frisse lucht. Ze is in balans en draait circulair.

Nieuw organiseren

Nieuwe organisaties zijn menselijk, verbonden en organisch. Iedereen snapt en steunt de spelregels.

Stad als community

In de stad van morgen wonen mensen die lekker in hun vel zitten. Iedereen hoort erbij.