28/6 VPRO Tegenlicht Meet-Up Breda: From wake-up-call to Action!

woensdag 7 juni – Tegenlicht Meet Up  – Bibliotheek Breda (Cultuurplein) – Inloop vanaf 19:00 en aanvang om 19:30

Het is duidelijk dat de tijd van de Wake-Up Calls voorbij is. We weten allemaal dat hoe we met elkaar en de planeet omgaan, onhoudbaar is. Dus is de volgende stap een Call to Action: laten we wat gaan doen. Zodat we samen, door alle lagen van de samenleving, als bedrijf, instelling en mens, de wereld creëren waarnaar we allemaal verlangen.

Daarbij staan we niet te lang stil hoe die wereld eruit ziet, maar erkennen we de stip aan de horizon waar we naartoe willen. Inspirator, filosoof en trendwatcher Ruud Veltenaar neemt ons mee naar de volgende fase in onze beschaving: samenleving 4.0. Aan de hand van van een paar voorbeelden van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties laat hij ons een eigen actieplan neerzetten. Doe je mee?!

Armoede, ongelijkheid en klimaatverandering aanpakken. We hebben tot 2030 om de SDG’s te behalen. Hoe ver zijn we? Lees verder op http://www.sdgnederland.nl/ voor de laatste stand van zaken. Dat er nog meer dan genoeg te doen is, dat is wel duidelijk!

Tegenlicht is het informatieve programma van de VPRO waarin nieuwe ideeën en trends op gebied van politiek, economie, sociologie en wetenschap worden onderzocht. De Bredase Meet Up gaat steeds op zoek naar lokale impact.

Praat, luister en doe mee tijdens deze Meet-up. Wil je je aanmelden (niet verplicht, wel handig), stuur een e-mail naar Esther Ruiten, estherruiten@pakhuisb.nl

Inloop op dinsdag 7 juni vanaf 19:00, aanvang 19:30 uur. 

Toegang is gratis, de Meet Up is deze keer bij Bibliotheek Breda, Molenstraat 6, Breda.