Tegenlicht Meet up 25 oktober ‘Ons dagelijks brood’

VPRO Tegenlicht Meet-Up Breda ‘Ons Dagelijks Brood’.

Vertrouw jij anderen genoeg om ook je verzekering aan hen over te laten? Dat is de vraag waar het om draait als je lid wil zijn van een broodfonds, een alternatieve arbeidsongeschiktheidverzekering voor zelfstandige ondernemers, die geen wettelijk sociaal vangnet hebben.

Het broodfonds is een vereniging van 20 tot 50 ondernemers die beloven om met elkaar het financiële vangnet te zijn wanneer een van hun ziek wordt. Er komt geen bedrijfsarts bij kijken, het is volledig gebaseerd op vertrouwen. Ook verzekeringen zijn op deze manier onderdeel van de horizontalisering van de maatschappij. Door het vastlopen van de huidige maatschappelijke systemen nemen burgers steeds meer initiatief en nemen zij zelf het heft in handen.

 


Tijdens de Tegenlicht Meet-Up gaan we in gesprek met Pieter Vlemings van broodfonds Marlijn, en Helma van Bergeijk van Broodfonds BEO.

Luister en praat mee over

  • Hoe werkt zo’n broodfonds nou?
  • Wat bepaalt het succes en de duurzaamheid van een broodfonds?
  • Hoe neem je beslissingen met elkaar louter gebaseerd op vertrouwen?
  • En hoe zit dat met de verplicht AOV voor zzp’ers?

Datum           woensdag 25 oktober 2017

Aanvang      20.00 uur in de concertzaal

Locatie         Congreszaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6.

Toegang       Gratis


Nieuwsgierig geworden? Luister en praat dan mee tijdens deze Meet-up. Wil je je aanmelden (niet verplicht, wel handig), stuur een e-mail naar Esther Ruiten, estherruiten@pakhuisb.nl