Update Stadexpeditie Breda

Routes van Stadexpeditie Breda op 22 april bekend!

Met trots kunnen we je vertellen dat de routes van de Stadexpeditie Breda op 22 bekend zijn gemaakt. Er zullen in totaal vier routes zijn die zich onderscheiden per thema. De routes worden per fiets afgelegd en hebben hetzelfde begin- en eindpunt. PakhuisB organiseert Route 3, met het thema ‘Nieuw Organiseren.’

Tijdens deze Stadexpeditie nodigen de Bredase Stadmakers je uit om hun stad op verschillende manieren te bekijken via vier routes. Hun verhalen gaan over de stad die is, maar vooral over de stad die zou kunnen zijn. Dankzij de bottom-up initiatieven van Stadmakers krijgt die stad al aardig vorm. Gewoon beginnen, dat is het motto.

Route 3 – Anders organiseren

Creatieve ondernemers, de zorg en de kunst, anders organiseren kan overal. Tijdens deze route bezoeken we initiatieven die nieuwe slimme organisatiemanieren gebruiken en zo voor bestaande problemen een oplossing vinden. We trappen af bij Fameus waar we horen hoe de inzet van ervaringsdeskundigen kan helpen bij het herstel van cliënten. Daarna gaan we langs de flexwerkplek Hub88,waar creatieve ondernemers samen komen en samen ondernemen. We fietsen na de lunch door naar De Nieuwe Winkel, winnaar van de Business Community Award. In De Nieuwe Winkel wordt de link tussen creativiteit en commercie gelegd. Creatieve ondernemers kunnen hier een hoek, schap of ander deel van de winkel huren. Daarna fietsen we via Blind Walls Gallery, die afzichtelijke muren en sjofele straten in een ander licht zet, naar het Breda’s Museum. waar we een TEDxBreda Salon’s meemaken. In Breda worden ook Tegenlicht Meet-Ups georganiseerd. Hoe komt het dat deze internationale en nationale events steeds vaker lokaal worden besproken?

Nieuwsgierig welke route jij gaat volgen? Of waar we verzamelen? Meer informatie en aanmelden kan via de website van Steden in Transitie:

https://stedenintransitie.nl/stadexpeditie/stadexpeditie-breda