5 februari – Première Stad van Straks – docu & krant

De omgevingswet komt eraan en die zegt kort door de bocht: de inwoner van Breda en alle andere gemeenten van Nederland krijgt het nu echt voor het zeggen! Dat klinkt Stadslab Breda en PakhuisB als muziek in de oren. Kom maar door Bredanaar, laat je ideeën en gedachtes over jouw toekomstige Breda horen!

Ze gingen, samen met studenten van Avans Hogeschool, van oktober tot en met december op pad, met camera en bloknoot en spraken tientallen, zeg maar gerust ruim honderd mensen op allerlei plekken in de stad en vroegen, hoe wil jij de stad doorgeven aan de volgende generatie?

Daar maakten ze een documentaire, een stuk of wat videoportretten én een krant van. Die gaan uiteraard naar de wethouder, die al jullie ideeën meeneemt en vertaalt in zijn omgevingsvisie, die later dit jaar verschijnt.

We gaan nog wel een tijdje door met gesprekken voeren en ideeën en gedachtes verzamelen en vertalen, maar we vinden het ook tijd voor een feestje waarin we alle deelnemers bedanken en in de spotlights te zetten.

Kom dus naar de premiere van de Stad van Straks!

Op woensdag 5 februari , ’s middags om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) vieren we in Ontmoetingscentrum De Sleutel (Vlierenbroek 32 in Breda, Haagse Beemden) de première van onze films (een langere en een dik dozijn kortere): de Stad van Straks. Tegelijk lanceren we de gelijknamige krant. In films en krant ontmoet je tientallen stads- en dorpsgenoten die vertellen over Breda van nu en hoe dat er, met alle uitdagingen die er ook zijn, in de toekomst uit zou moeten zien.

Tijdens deze première zetten we dat gesprek natuurlijk voort. Wethouder Paul de Beer is er ook om te vertellen hoe de gemeente met de toekomst van Breda aan de slag is en hoe inwoners daarin hun stem kunnen laten horen. Je ontmoet ook de hoofdrolspelers.

We vragen je vriendelijk, wil je je alsjeblieft aanmelden?  Stuur een mailtje naar straks@stadslabbreda.nl en meld met hoeveel personen je komt. Dankjewel!

Het event vind je ook op Facebook en op de site van Stadslab Breda 

Tot ziens op 5 februari!