BredaVandaag moet blijven. 5 redenen waarom.

Zijn jullie ook zo geschrokken? BredaVandaag stopt ermee.

No way. Dat mag niet gebeuren! PakhuisB vindt dat BredaVandaag moet blijven bestaan.

Hier zijn 5 redenen waarom

  1. BredaVandaag is een bron van dagelijks lokaal nieuws. Onafhankelijk nieuws is onwijs belangrijk. Het is de waakhond van de democratie. Stel je eens voor dat het er niet meer zou zijn. Het gebeurt hoor. Steeds meer. Op grote en kleine schaal. Denk aan Trump, denk aan IS, maar denk ook aan gemeenten in het noorden van het land waar geen verslaggever ooit nog komt en raad en college hun eigen gang kunnen gaan. Ook daar gingen toen de alarmbellen.
  2. Meld je aan op de nieuwsbrief en BredaVandaag geeft iedere dag een overzicht van wat er reilt en zeilt in de stad. Het is kort en krachtig en je bent meteen bij. Zo voelen we ons allemaal meer betrokken bij de stad en betrokkenheid verbindt. BredaVandaag houdt ons Bredanaars dus bij elkaar. Iedere dag weer.
  3. BredaVandaag is een belangrijke tweede krant naast BN de Stem. Ook de journalistiek moet worden gecontroleerd. Een van de manieren om dat te doen is door meerdere nieuwsbronnen te hebben over dezelfde onderwerpen. Stel je voor dat BN de Stem alleen zou zijn in zijn verslaggeving over Breda. En stel je eens voor dat BN de Stem helemaal geen heeft om verhalen te maken over de klimaatambities van Breda. Of stel je eens voor dat BredaVandaag de enige nieuwsbron zou zijn en gebrouilleerd zou raken met een stuk of wat raadsleden. En die raadsleden vervolgens structureel geen exposure meer zou geven. Dat zou wat zijn. BN de stem heeft BredaVandaag nodig en BredaVandaag heeft BN de Stem nodig. En wij hebben ze allebei nodig.
  4. BredaVandaag is constant op zoek naar nieuwe businessmodellen. Die zijn nodig, want het huidige – het advertentiemodel in combinatie met abonnees – heeft zijn houdbaarheidsdatum. PakhuisB denkt daarin mee, en waar we kunnen trekken we samen op.
  5. Tot slot: de hoofdredacteur. Wijnand Nijs heeft als journalist zijn nek uitgestoken, en een platform opgericht, waarmee hij ons al bijna tien jaar van dagelijks nieuws voorziet. Hij werkt zich drie slagen in de rondte en wij weten hoe ver hij is gegaan voordat hij tot deze stap is gekomen. Hij verdient een stevige, structurele financiële injectie waarmee hij kan doen waar hij goed in is: dagelijks onafhankelijk en kwaliteitsnieuws maken over Breda.