Isoleren kun je leren. #1. Vloerisolatie – 5 tips

De een roept dit, een ander dat. Een echt duidelijk beeld over welk materiaal je bijvoorbeeld het beste kunt gebruiken hebben jullie vaak niet. Vervelend, want het is een behoorlijke investering.

Tijd dus om je op weg te helpen met 5 punten waar je sowieso op moet letten als je je vloer wilt isoleren. Dat doen we deze keer met Rien Quist van Quist Vloerisolatie. Een kijkje onder de motorkap. Zoiets.

5 TIPS BIJ HET ISOLEREN VAN JE VLOER

  1. Welke adviseur er ook langs komt, hij moét de kruipruimte in. “Alleen kijken door het vloerluik is niet voldoende,” zegt Quist. Soms zitten er wel vier of vijf compartimenten onder een huis. Die moet je allemaal gezien hebben. Er kan zand liggen in een compartiment, of het leidingwerk. Dat bemoeilijkt de zaak.”
  2. Dan de balken. Je wilt een duidelijk beeld van de staat. Hoeveel vocht zit erin?
  3. Vervolgens de hoogte. De werkbare hoogte moet overal minstens 50 centimeter zijn. “Als er puin ligt, of veel zand op een plek moet dat eruit. Maak van tevoren afspraken over wie dat gaat doen,” aldus Quist.
  4. Kijk naar je energierekening. Hoeveel kuub gas verbruik je? Bedenk dat je gemiddeld 15 tot 20% bespaart. Hoe meer je verbruikt, hoe groter de besparing. Quist: “Je kunt je afvragen of het de investering waard is als je maar 700m3 gebruikt.”
  5. Heb je vloerverwarming dan bespaar je met een vloerisolatie het dubbele. “Veel warmte gaat naar beneden. Als je ’s avonds je verwarming uitzet dan is het al koud voordat je naar bed gaat. Met een vloerisolatie hou je de warmte vast.”

 

Wil je meer weten over het isoleren van je vloer?

Kom woensdag 29 november naar GroenPlein’s Isoleren kun je leren

Neem je vragen, zorgen of offerte mee en maak kennis met lokale leveranciers zoals Rien Quist.

KLIK OP HET PLAATJE OM NAAR HET EVENT TE GAAN