28 oktober – (H)eerlijk eten & de docu ‘Minimalism’

bron: netflix

“Ik had alles wat ik wilde hebben. Iedereen zei, je bent succesvol. Maar ik was ongelukkig. Er was een gapende leegte in mijn leven en ik probeerde die te vullen op dezelfde manier als velen van ons doen. Met spullen. Heel veel spullen. Uiteindelijk moest het geluk toch ergens om de hoek liggen.”

(Ryan Nicodemus, oprichter The Minimalists)


 

Documentaire ‘Minimalism’

Samen met Filmhuis Breda en Foodguerilla organiseert GroenPlein de documentaire ‘Minimalism: A documentary about the important things’.

Het minimalisme is een levensstijl waarbij mensen zich afvragen welke dingen waarde toevoegen aan hun leven. Hoe kan het leven mooier zijn, met minder?  Of beter gezegd; wat heb je meer als je minimalistisch leeft? Na afloop van de documentaire gaat Wieke Bonthuis van GroenPlein met de aanwezigen in gesprek met een aantal prikkelende stellingen.

GroenPlein

bron: Hart van Nederland

GroenPlein is het nieuwe duurzaamheidsknooppunt van Breda. Een ontmoetingscentrum waar bewoners en ondernemers informatie en advies kunnen verkrijgen over duurzaamheid. Deze filmavond is het eerste evenement van GroenPlein. In november en december organiseert GroenPlein een workshop inductie koken, een bijeenkomst voor ondernemers over de mogelijkheden van zonnepanelen op bedrijfspanden en een evenement voor bewoners over het isoleren van woningen. Interesse of meer weten? Volg ons op Facebook @groenpleinbreda.


Kom je ook kijken en meepraten?

De documentaire ‘Minimalism’ is te zien op zaterdag 28 oktober, om 20.30 uur bij resto Foodguerilla op STEK, Veilingkade 9a in Breda. Voorafgaand kun je een (h)eerlijke daghap eten voor 8,50! Graag vooraf reserveren via foodguerillabreda@gmail.com.

bron: vice